Menu
 

«Πολύ καιρό μετά την πτώση του οίκου των Γκριμάλντι, ο κόσμος θα θυμάται το όνομά σου και τη χάρη σου. Είσαι το παραμύθι, η γαλήνη στην οποία όλοι προσβλέπουμε…» αρχίζει το voice over του πρώτου τίζερ από την πολυαναμενόμενη βιογραφία της «Γκρέις του Μονακό», μιας ταινίας που μετά το αρχικό «φιάσκο» της «Νταϊάνα» αναλαμβάνει να σώσει την τιμή των γαλαζοαίματων βιογραφιών της φετινής σεζόν.Η Νικόλ Κίντμαν μεταμορφώνεται από τον Ολιβιέ Νταάν σε Γκρέις Κέλι και φυσικά κανέναν δεν ξαφνιάζει το ότι όπως και στην ταινία του Ολιβιέ Χιρσμπίγκελ για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, έτσι κι αυτή η εκδοχή του πριγκιπικού παραμυθιού Ρενιέ – Γκρέις έχει ήδη αναστατώσει τους Μονεγάσκους πριν ακόμα προβληθεί.
Η ταινία, στην οποία εμφανίζονται επίσης οι Φρανκ Λαντζέλα, Παθ Βέγκα, Πάρκερ Πόζεϊ και Ντέρεκ Τζάκομπι επικεντρώνεται σε μια κρίση του γάμου του πριγκιπικού ζευγαριού (στο ρόλο του Ρενιέ ο Τιμ Ροθ) στις αρχές της δεκαετίας του '60 με φόντο τις πολιτικές διαμάχες του πριγκιπάτου με τη Γαλλία. Ανάμεσα σε άλλους δεύτερους ρόλους, θα δούμε και τον Ρόμπερτ Λίντσεϊ ως Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς και τον Ρότζερ Άστον Γκρίφιθ σαν Άλφρεντ Χίτσκοκ.
Το τίζερ πάντως δεν είναι αποκαλυπτικό της πλοκής– με οπερετικό μουσικό χαλί από τη διάσημη άρια «O mio babbino caro» του Πουτσίνι εστιάζει στην αβάσταχτη γοητεία μιας γυναικείας φιγούρας που έμελλε να σφραγίσει με την ιδιαιτερότητά της το παλάτι και να μείνει αξέχαστη σε όσους τη γνώρισαν, αλλά και σε όσους τη θαύμασαν, καθώς και στη φινέτσα και το μυστήριο που αποπνέει ακόμα και σήμερα το όνομά της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top